Agil kravhantering borde heta situationsanpassad kravhantering

I samband med artikeln jag nämnde i mitt föregående inlägg så skriver man också om ”agil kravhantering”. Jag hör allt oftare det presenteras som lösningen på alla kravhanteringens problem. Ofta menar man med detta ett arbetssätt med mindre fokus på textdokument och mer fokus på kontinuerlig dialog mellan utvecklare och kravställare.

Jag är helt med på att det är ett effektivt sätt att arbeta på. Jag tycker dock inte att man skall se det som det enda tänkbara sättet att arbeta med krav på. Olika arbetssätt fungerar olika bra i olika sammanhang.

Jag har t.ex. arbetat med traditionella kravdokument i försvarsmakten, som upphandlingsunderlag och i projekt där vi inte haft möjlighet till dagliga möten med kravställarna. I dessa fall har det fungerat väldigt bra. I andra fall har jag kunnat sitta i samma rum som såväl beställare och utvecklare. Då blir kravarbetet väldigt annorlunda… Roligare? Absolut! Mer effektivt? Inte helt säker! Mindre effektivt? Absolut inte!

Agil kravhantering handlar därför i mina ögon inte om att minska antalet dokument utan om att anpassa medlen till förutsättningarna. Situationsanpassad kravhantering med andra ord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>