Att förändra en kultur

Methods and tools (http://www.methodsandtools.com/) är en gratis pdf-tidskrift som ofta är väldigt läsvärd. I vinternumret har man en artikel av Michael Sahota på Agillitrix om hur man kan arbeta med organisationskulturen för agile, kanban m.fl.

Sahota utgår i artikeln från Schneiders kulturmodell där man utgår från en fyrfältsmatris med fyra huvudtyper av företagskulturer, enligt nedan.

Sahota har sedan läst igenom det agila manifestet och mappat dess värderingar mot ovanstående modell och på så sätt fått en beskrivning av en agil kultur. Hans resultat är nedan. En sidoeffekt av att göra detta är att man kan få väldigt intressanta diskussioner kring vad som egentligen ligger i dessa värderingar. Personligen håller jag t.ex. inte med till 100% om nedanstående tolkning. Sahota har sedan gjort på samma sätt med sin tolkning av de grundläggande värderingarna i Kanban och Software craftmansship.

 

 

Det riktigt intressanta med denna övning är om man sedan jämför de olika modellerna med varandra, i en slags kulturkompatibilitetstest.

Av detta kan man dra slutsatsen att oavsett vad din organisation har för kultur idag, så finns det en modell som passar som startpunkt för att ta till sig ett ett nytt angreppssätt i form av scrum/xp/lean/kanban och dessutom så kompletterar dessa modeller varandra på ett bra sätt eftersom alla organisationer behöver inslag av alla ”kulturdelarna”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>