Scrum = 2000-talets RUP?

Alla områden har sina religioner och alla religioner har sina fanatiker. Kanske hade Marx rätt i det att utvecklingen drivs genom ”tes, antites och synteser”. I IT-branschen trodde vi en gång i tiden på vattenfallsmodellen. Den växte fram som en antites till ostrukturerat arbete och kaotiska krav. RUP blev syntesen av detta. Nu har RUP blivit en tes och XP och Scrum växt fram som antiteser till RUP. Frågan är vad nästa syntes blir? Vad kommer att komma när scrum blivit tes, hur ser då antitesen ut?

Personligen tror jag stenhårt på agil systemutveckling, även om jag kanske inte är någon fanatiker. Jag anser till exempel också att RUP har otroligt mycket bra att bidra med.

Min poäng är i alla fall att vi alla behöver något att klaga på, och av naturliga skäl så är det enklast att klaga på den/det som dominerar. I dag är det RUP, i morgon kanske det är scrum.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>